Laden events
  • Dit event is voorbij.

Feestelijke openingsconcerten Musis

Op 12 januari 2018 openen we officieel het nieuwe, vernieuwde Musis in Arnhem. Hét huis voor muziek, het thuis van Het Gelders Orkest. Arnhem gelooft in de kracht van muziek en maakt met de nieuwe concertzaal van Musis én de gerenoveerde historische concertzaal een gedurfde keuze voor de toekomst. Muziek is om van te genieten, muziek is een universele taal die iedereen begrijpt.

Muziek is een taal zonder woorden. Muziek brengt vooral ook mensen van allerlei culturen en achtergronden bij elkaar.

In het weekend van 12 tot 14 januari openen we het gebouw op een officiële en feestelijke manier en laten we zien welke mogelijkheden het gebouw biedt en wat er allemaal kan met als uitgangspunt. ‘Voor de stad en alle muziekliefhebbers uit de wereld’. Het gebouw is vrij toegankelijk en letterlijk alle ruimten en zalen zullen ingezet worden voor de openingsactiviteiten.

Niet alleen dit weekend staat in het teken van de opening, de hele maand januari 2018 zijn er feestelijke activiteiten, rondleidingen en mooie concerten gepland.

Het officiële openingsweekend start op vrijdagmiddag 12 januari met een concert onder begeleiding van Fort van de Verbeelding waar 140 Arnhemse schoolkinderen uit groep 6 en 7 en Het Gelders Orkest een bijzondere samenwerking laten zien. De ontvangst wordt muzikaal omlijst door leerlingen van het speciaal onderwijs van Klimmendaal Arnhem.

Het avondprogramma staat op deze vrijdag in het teken van Arnhemse talenten en bijzondere muzikale en theatrale cross-overs. Het Gelders Orkest maakt een speciaal openingsprogramma met een theatrale bijdrage van Introdans, Oostpool en Artez. Dit programma wordt visueel ondersteund door videoprojecties en beeldende videoperformances in samenwerking met Het Blauwe Uur.

De zaterdagmiddag van het openingsweekend staat geheel in het teken van muziek, plezier, kinderen en familie. Het openingsconcert van vrijdagmiddag wordt nogmaals gespeeld voor familie, vrienden en iedereen die het enthousiasme van dit project wil ervaren. In de andere zalen en foyers zijn optredens van de jeugdensembles (verenigingen lid van de Arnhemse Muziekfederatie), muzikale workshops, kan er genoten worden van muziektheater en verhalenvertellers of geluisterd worden naar jonge talenten in de Artez young talent Lounge.

Zaterdagavond wordt in de Muzenzaal een pop- en dansprogramma gemaakt, speciaal voor de doelgroep 20 -35 jaar.

De zondagmiddag wordt geopend door een speciaal op maat gemaakte muzikale act van de kinderen van de “Leukomteleren-weekendschool” met daarna de herhaling van het openingsconcert door Het Gelders Orkest, Introdans, Oostpool en Artez. Ook deze middag zijn er diverse andere optredens, lezingen en activiteiten. Tevens brengen we het programma voor de rest van het jaar onder de aandacht.

januari 12 2018

Details

Start: januari 12
End: januari 14
Website: Visit Event Website

Venue

Musis

Velperbuitensingel 25
Arnhem,

+ Google Maps

Visit Venue Website