De Arnhemse Jansbeek gaat weer stromen!

Met verlichting, theater en muziek krijgt de stad op 8 december de nieuw aangelegde Sint Jansbeek terug in het centrum. Een sprookjesachtig spoor van licht en theateracts volgt de beek van de Beekstraat naar de waterval aan de Rijn. Met de Vitessebrug, door de voetbalclub aan de stad geschonken vanwege het 125-jarig bestaan van Vitesse, speciale Jansbeekwandelingen van het Gilde, een expositie over de Sint Jansbeek Erfgoedcentrum in Rozet en het ‘Watermusic’ van Händel op het carrillon van de Eusebiuskerk wordt de terugkeer van de beek gevierd.

Ontstaansgeschiedenis onder de grond gestopt

In de negentiende eeuw verdween de beek in de groeiende stad. Hiermee werd ook een belangrijk deel van Arnhem’s ontstaansgeschiedenis onder de grond gestopt. Het weer zichtbaar maken van de beek is een langekoesterde wens, die nu in vervulling is gegaan. Met het weer zichtbaar maken van de Jansbeek wordt een verbinding gemaakt van de binnenstad met de Rijn. De ‘nieuwe’ zuidelijke binnenstad heeft een duidelijke link met het verleden.

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink: “ik ben ongelofelijk trots op de mannen en vrouwen die de afgelopen drie jaar aan dit deel van de stad hebben gewerkt. Het was topsport om zo’n ingewikkelde klus in de binnenstad uit te voeren terwijl het leven gewoon doorging en de winkels open bleven. Ik ben het projectteam en de bouwvakkers dank verschuldigd, maar ook de bewoners en ondernemers in de binnenstad. Ik ben enorm trots op iedereen die hieraan heeft bijgedragen en ik hoop dat heel Arnhem trots is op dit nieuwe, historische deel van de binnenstad.”

>>> 8 dec programma Binnenstad Arnhem

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *