1.000 kinderwensen

Op maandag 19 en dinsdag 20 december worden de kinderen van de vier Basisscholen ’t Panorama, De Sterrenkring, Arnhemse Montessorischool & De Binnenstadschool per huifkar door de Binnenstad van Arnhem gereden om hun wensen in de bomen te hangen. 

Om  de 300 bomen in de binnenstad te verbinden hangt de Arnhemse Jeugd hun wensen in de bomen bij Station Arnhem, Musis Kwartier, Jansplaats, Rozet en de Koningsstraat. Alle kinderen hebben een wens voor een ander, in eigen stijl, vormgegeven op een wensschijfje. Twee dagen lang worden klassen van ongeveer 30 kinderen per huifkar de binnenstad in gereden om alle wensen  in de bomen achter te laten. De jeugd geeft het goede voorbeeld waarna de rest van Arnhem kan en mag volgen.

Het project 1.000 kinderwensen is een idee van Willem Jakobs, initiatiefnemer  van de grove dennen in de binnenstad tijdens Winter Arnhem. Door contact te leggen met 4 basisscholen ontstond een nieuwe mooi project als versiering voor de grove dennen in de stad. De scholen waren gelijk enthousiast en zijn aan het knutselen geslagen. Met hulp van Zuivelboerderij IJsseloord en Stadsboerderij De Korenmaat kunnen de kinderen met een huifkar langs de dennen om hun wensen aan de stad te geven.

Wil jij ook een wens achterlaten? Op Jansplaats Schaatsplaats zijn nog een paar wensschijfjes verkrijgbaar. Iedereen mag zijn eigen wens in een wensboom achterlaten.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *